Banjaluka

Inspekcija u Banjaluci kontroliše nelegalno izdavanje smještaja

Gradska inspekcija pojačaće tokom decembra i januara kontrole hotela, hostela, apartmana i drugih objekata za smještaj, u nastojanju da se obeshrabri nelegalno izdavanje bez plaćanja boravišne takse, izjavio je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Prema njegovim riječima, u naredna dva mjeseca se očekuje povećan broj turista, prije svega zbog predstojećih novogodišnjih praznika, zbog čega će biti pooštrene kontrole objekata za smještaj.

Loading...

Istovremeno, Kecman je ukazao da će tokom predstojećih praznika gradska inspekcija, zajedno sa Komunalnom policijom, kontrolisati nivo buke tokom održavanja manifestacija.

“Da podsjetim, nova skupštinska odluka o buci odnedavno je u primjeni, s tim da je, za početak, ona u eksperimentalnoj fazi, koja će trajati sve do 1. marta. Tokom ekspermentalne faze želi se u praksi provjeriti primjenljivost nove odluke, odnosno utvrditi da li su parametri ispravno utvrđeni. Iz tog razloga, do 1. marta traje ta, svjevrsna testna faza, a u tom periodu svi oni koji prekorače zacrtane decibele neće biti kažnjavani, nego samo upozoravani”, objasnio je Kecman.

Takođe, gradska inspekcija će tokom narednih dana pojačati kontrolu gradilišta. U inspekciji ističu da su spoljnji radovi na većini objekata uglavnom završeni, ali će se na pojedinim gradilištima radit

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!