Hronika

Vukovi u ljudskoj koži: Pored ceste kod Livna pronađen raskomadan divlji konj (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

Prelijepa ergela livanjskih divljih konja ponovo je na meti „vukova u ljudskoj koži“.

Ako je suditi po stravičnom snimku kojeg je čitalac portala Livno online poslao redakciji, lov na divlje konje ponovo je u modi, i to na način da se životinja ubije i samo joj se odsijeku zadnje noge zbog mesa koje navodno poboljšava kvalitet kobasica, a ostatak životinje ostavi na mjestu pogubljenja.

Loading...

Livnjaci pamte vrijeme kad su i živim konjima bezobzirni pojedinci rezali zadnje butove i ostavljali ih u mukama da iskrvare, a kako bi se oni sladili kobasicama, ili prodali konjsko meso za bagatelu.

Nekoliko ratnih i poslijeratnih godina bio je pravi masakr divljih konja kojih je s nekoliko stotina bio spao na osamdesetak, da bi vremenom, zahvaljujući ljubiteljima ovih životinja i boljoj pažnji sada ergela dosegla preko 600 grla.

Ali, na žalost, svako malo, po neko grlo je manje, jer stradaju u saobraćaju, ali ponovo i u vrijeme svinjokolja i pravljenja kobasica. Najmanje konja strada od životinja, jer se kada su u krdu ne boje ni medvjeda ni vukova, pazeći ipak posebno na ždrjebad.

Izvor
srpskainfolivno-online.com
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!