Društvo

Podrška banjalučkih studenata kolegama u Kosovskoj Mitrovici

Studentski savez i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci pružaju punu podršku kolegama na Kosovu i Metohiju u njihovoj mirnoj borbi za osnovna ljudska i građanska prava koja im se svakodnevno ugrožavaju i uskraćuju.

“Želimo da znate da su studenti iz Banjaluke i Republike Srpske svim srcem uz vas. Nema predaje, nema povlačenja”, navodi se u pismu podrške studenata banjalučkog Pravnog fakulteta kolegama u Kosovskoj Mitrovici.

Loading...

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici održali su protest u sjevernom dijelu tog grada, kako bi apelovali na međunarodnu zajednicu da “pređe sa riječi na djela”.

“Povod za ovaj protest bila je nerazumna odluka vlade samoproglašenog Kosova da poveća taksu od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, a što za rezultat može imati nesagledive posljedice za tamošnje srpsko stanovništvo i izazivanje humanitarne katastrofe”, ističe se u pismu podrške, koje je potpisao predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta Marko Malčić.

Studenti banjalučkog Pravnog fakulteta podsjećaju da je u Republici Srpskoj od 1. decembra aktivan humanitarni broj 1412 za prikupljanje pomoći za liječenje djece.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!