Društvo

Trebinje: Postavljanjem LED rasvjete troškovi veći?!

Prilikom početka ugradnje LED rasvjete u Trebinju gradske vlasti navaljivale su da će tim projektom troškovi potrošnje električne energije za javnu rasvjetu biti značajno smanjeni. Međutim, nacrt budžeta za 2019. godinu govori sasvim suprotno.

U proteklom periodu Grad Trebinje za uvođenje LED rasvjete izdvojio je preko 300 000 KM, planirana su i dodatna ulaganja od oko 250 000 KM, a prilikom početka radova u avgustu ove godine istaknuto je da će troškovi za električnu energiju na godišnjem za nivou za javnu rasvjetu biti manji i za čak 150 000 KM.

Loading...

Međutim, u nacrtu budžeta navedeno je da su planirani troškovi za javnu rasvjetu 620 000 KM, dok su u budžetu za 2018. predviđeni u iznosu od 580 000, čime ispada da je Trebinja grad koji je uvođenjem led rasvjete umjesto uštede povećao troškove za čak 40 000 KM.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Trebinja Saša Borjan smatra da tu ima dosta nejasnoća i da je nejasno zbog čega se troškovi za potrošnju električne energije povećavaju.

– U Trebinju zaista imamo jednu apsurdnu situaciju u 2018. godini je 300 hiljada maraka uloženo u LED rasvjetu, a u 2019. je planirano 250 hiljada maraka, a računi za struju postaju sve veći i veći. Potpuno nelogična situacija i zaista želimo da postavimo pitanje o ekonomske opravdanosti ulaganja stotina hiljada maraka u LED rasvjetu, a s druge strane imamo sve veće račune, kaže Saša Borjan iz trebinjskog PDP-a.

Zbog čega su povećani, a ne smanjeni troškovi za potrošnju električne energija za javnu rasvjetu pitanje je postavljeno i gradskoj upravi Trebinje ali je odgovor izostao.

https://youtu.be/diYoXGdEdFA

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!