Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Jokić sve bliži tripl-dabl istoriji

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, 18. tripl-dablom u karijeri protiv Toronta došao je na samo nekoliko koraka od legendarnog Karima Abdul-Džabara.

Jokić je imao fenomenalnu partiju u pobjedi svoje ekipe protiv Reptorsa i tripl-dabl od 23 poena, 11 skokova i petnaest asistencija.

Uspjeh srpskog centra brzo se pročuo u američkim medijima, koji su se odmah zatim bacili na računanje i izvlačenje statistike.

Nikoli je ovo bio 18. tripl-dabl u karijeri, a on je već ranije prestigao legendarnog Hakima Olajdžuvona i Dejvida Robinsona, koji imaju po 14, na listi igrača sa ovim učinkom koji se svrstavaju u “teškaše”, odnosno košarkaše više od dva metra i 13 centimetara (“7 feet” po američkoj mjeri).

Centar “grumenja” je sada na samo tri tripl-dabla kako bi se izjednačio sa Karimom Abdulom-Džabarom, koji je u svojoj bogatoj karijeri imao 21.

Ispred Džabara i Jokića je, ipak neprikosnoveni, Vilt Čembrlejn, koji ima nestvarnih 78 tripl-dablova, i nerealno je očekivati da ga Jokić prestigne u ovoj kategoriji, mada nikad se ne zna.

Jokić ove sezone igra dobro u Denveru, koji na deobi prvog mjesta zapadne konferencije. On ima u prosjeku 16,7 poena, 9,7 skokova i 7,5 asistencija po meču.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button