Politika

Borenović prisustvovao Kongresu CDU u Hamburgu i razgovarao sa nasljednicom Angele Merkel

Predsjednik PDP Branislav Borenović prisustvovao je Kongresu Hrišćansko – demokratskeunije Njemačke (CDU), koji je održan u Hamburgu.
Tokom kongresa, Borenović je razgovarao sa Anegret Kramp – Karenbauer, koja je nakon 18 godina na čelu CDU zamijenila Angelu Merkel.

– Za CDU, našu sestrinsku stranku, ovaj kongres je imao istorijski značaj, a Angela Merkel je sa čela stranke otišla na dostojanstven i veličanstven način. Osim čestitke na izboru za liderku CDU, najače stranke u Njemačkoj i Evropi, najznačajnija tema razgovora sa Kramp – Karenbauer bila je jačanje i do sada uspješne i bliske saradnje naše dvije stranke – rekao je Borenović.

On je istakao da se nova predsjednica CDU nalazi pred izazovima izbora za Evropski parlament za pola godine, provođenje stranačkog programa koji, između ostalog, podrazumijeva jačanje njemačke ekonomije, te trgovinski, bezbjednosni i migrantski izazovi s kojima se Njemačka suočava.

Borenović je u Hamburgu razgovarao i sa Dejvidom Mekalisterom, potpredsjednikom CDU i članom Evropskog parlamenta, Ralfom Brikhausom, šefom Kluba poslanika CDU/CSU u njemačkom parlamentu, Doris Pak, uticajnom funkcionerkom CDU i predsjednicom organizacije žena Evropske narodne stranke i Jadrankom Joksimović, ministarkom za evropske integracije u Vladi Republike Srbije.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!