Društvo

Studentkinju užasnula rupa u zakonu: Sud smatra da me silovao na zakonit način

Abigail Finney, studentkinja iz američke Indiane, ove sedmice je svojom pričom šokirala svijet.

U razgovoru za BuzzFeed otkrila je da ju je silovao prijatelj njenog dečka, koji je na kraju oslobođen optužbe te mu je dosje “očišćen” zbog, kako ova 20-godišnjakinja kaže, rupe u zakonu.

Loading...

“Osjećam se silovano i znam da to što je napravio nije u redu, ali ne znam je li nezakonito”, napisala je u poruci koju je poslala prijateljici one noći kad je Donald Grant Ward iskoristio njenu nepažnju.

Sve je počelo na žurci koju je u svojoj sobi u studentskom domu organizovao njen dečko. Kako se zabava odužila, Finney je legla u njegov krevet, a kad se probudila mislila je da dečko leži iza nje. Prešutno je pristala na seksualni odnos, a nakon seksa otišla je na WC. Kad se vratila, u krevetu ju je dočekao dečkov prijatelj.

“Sjećam se da se cerio, bio je jezivo. Bila sam izvan sebe, nisam znala što se događa”, rekla je.

Potom je otišla u svoju sobu, a ispostavilo se da njen dečko tamo već satima spava.

Prijavila ga je policiji, a nakon dva dana saslušanja sud je zaključio da zločina nema. Ispostavilo se da 40 američkih saveznih država nema definisano šta je pristanak u zakonima o silovanju.

“Bila sam jako ljuta, imam osjećaj kao da sam izgubila godinu svog života, jer nisam to preboljela, već je ta moja rana iznova i iznova otvarana. Moj psihoterapeut suđenje je nazvao drugim silovanjem, pa imam osjećaj da sam sve radila bez svrhe”, rekla je.

Dodala je da je uzela pauzu na studiju jer se borila s anksioznošću i noćnim morama.

Izvor
Index.hr
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!