Privreda

Evropska Unija civilnom društvu u BiH dodijelila četiri miliona evra

U okviru podrške EU razvoju civilnog društva u BiH devet organizacija civilnog društva dobilo je grantove u vrijednosti od četiri miliona evra.

Projekti koji su dobili bespovratna sredstva, u okviru programa čiji je cilj podrška učešća civilnog društva u procesu integracija BiH u EU, odnose se na borbu protiv korupcije, socijalnu uključenost i socijalno preduzetništvo, omladinu, obrazovanje, medije, zdravstvo i ekologiju, saopšteno je iz Delegacije EU.

Program-menadžer za razvoj civilnog društva u Delegaciji EU u BiH Vladimir Pandurević istakao je značaj uloge civilnog društva u promociji demokratije, navodeći da se bez snažnog civilnog društva ne može postići nikakva temeljna društvena promjena.

Loading...

“EU će nastaviti da podržava organizacije civilnog društva u BiH. Ove godine EU je pružila podršku od oko četiri miliona evra. Iduće godine ta podrška će iznositi 5,5 miliona evra”, rekao je Pandurević.

Biće kreirana i veb-platforma sa sveobuhvatnim informacijama o 14 sektora koje je do sada podržala EU u okviru ovog programa.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!