Politika

“Samo malo prokrvarila”: Sindikat traži od predsjednice da Umičević zbog seksističke izjave bude uklonjen iz Senata RS

Sindikat uprave Republike Srpske traži najoštriju reakciju svih nadležnih organa Republike Srpske zbog seksističke izjave banjalučkog odbornika i direktora fabrike obuće “Bema” Marinka Umičevića, koji se, kako nvode, na robovlasnički način obraća radnicima i budućim majkama zaposlanih u njihovom preduzeću.

Iz Sindikata uprave Republike Srpske su poslali pismo predsjednici Srpske, u kome od nadlažnih institucija traže da Umičević bude uklonjen iz Senata Republika Srpske i sa mjesta savjetnika predsjednika Srpske.

– Gospodin Umičević sebi daje za pravo da u maniru vrsnog ginekologa procjenjuje koja radnica ima potrebu za odlaskom na trudničko bolovanje, a koja je „samo malo prokrvarila“ – navode u pismu.

Iz Sindikata uprave RS navode da će svim radnicama koje se osjete ugroženim pružiti besplatnu pravnu pomoć u cilju zaštite materinstva, bez obzira da li su zaposlne u javnom ili privarnom sektoru.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!