Kultura

U Zagrebu pred katolički Božić folk spektakl sa čak pet srpskih izvođača (VIDEO/FOTO)

Prije sedam mjeseci s radom je krenuo Extra Fm, prvi zagrebački radio koji pušta “cajke”, kako se u Hrvatskoj naziva narodna muzika koja uglavnom dolazi iz Srbije.

Pokretanje spomenute radio stanice popratilo je zgražanje Hrvata, naročito Zagrepčana, jer koga god pitate, niko ne sluša “cajke” i ne izlazi u narodnjačke klubove iako su oni vikendom dupkom puni.

Anketa koju je Index sproveo na zagrebačkim ulicama pokazala je da jako malo ljudi po sopstvenom priznanju voli i sluša cajke.

S druge strane, anonimna anketa nakon prvog dana emitiranja, sa pitanjem jeste li “bacili uho” i poslušali ovaj radio, pokazala je da većina jeste ili planira poslušati što se to pušta.

Sedam mjeseci kasnije Extra FM i dalje je tu, i ne samo da postoji nego…

“Prema istraživanju Ipsos pulsa, nezavisne agencije za istraživanje slušanosti, Extra FM je u samo sedam mjeseci rada postala 4. najslušanija radio stanica u Zagrebu, s 11 posto slušanosti u gradu. Taj postotak govori da je sluša gotovo 90.000 ljudi”, stoji u nedavno objavljenom istraživanju tržišta.

Kraj godine Extra FM odlučio je obilježiti koncertom Saše Matića u zagrebačkoj Areni 15. decembra. Hrvati su tradicionalno (ne)zainteresovani za narodnu muziku pa je prvi koncert već nekoliko sedmica rasprodan. Inače, karte su prodavane po cijeni od oko 30 KM. Kako se neslužbeno saznaje, prodana je i polovina dvorane za drugi koncert koji će se održati dan kasnije. Matić u Zagreb dovodi i goste, prvog dana s njim će pjevati Aleksandra Prijović i Jelena Karleuša, a drugog dana Aca Lukas i Željko Samardžić.

Izvor
Index.hr
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!