Društvo

Medijski rat RTRS-a protiv grupe „Pravda za Davida“ potopio gledanost javnog servisa

Radio televizija Republike Srpske je, zbog drastičnog pada gledanosti od marta ove godine, prestala objavljivati redovne mjesečne izvještaje o gledanosti javnog servisa.

Inače, godinama unazad, svakog mjeseca redovno objavljuju te podatke u istaknutoj rubrici na sajtu RTRS-a.

Do ovog perioda je sa optimističnim podacima o gledanosti RTRS-a redovno otvarana čak i centralna informativna emisije Dnevnik 2 ali je nakon marta, kako na portalu, tako i u informativnim emisijama javnog servisa, o ovoj temi uslijedio muk.

Loading...

Nakon marta prestali su čak i raniji pokušaji da se izdvojenim podacima o gledanosti određene emisije kod javnosti stvori utisak o dobroj gledanosti cjelokupnog programa RTRS-a.

Lako je naslutiti zbog čega RTRS od građana krije mjerenja gledanosti, ali se postavlja pitanje zašto podaci o rezultatima rada „javnog servisa“ nisu isto tako javni i sve vrijeme i dostupni građanima čijim sredstvima se finansira rad ove medijske kuće.

Pored toga simptomatični su i razlozi zbog kojih je u veoma kratkom roku došlo do drastičnog gubitka povjerenja gledalaca u javni servis, pogotovo kada se uzme u obzir vrijeme kada je do toga došlo.

Naime prestanak objavljivanja podataka o gledanosti se poklapa sa mjesecom aprilom kada je RTRS nakon skandalozne konferencije za novinare predstavnika MUP-a i patologa Željka Krana o smrti mladića Davida Dragičevića, održanoj 26. marta, potpuno ignorisala svakodnevna okupljanja hiljada Banjalučana koji su tražili da se otkrije istina o smrti dvadeset jednogodišnjeg mladića.

Iako su brojne nelogičnosti u ovom slučaju, istrajnost roditelja i prijatelja pokojnog Dragičevića u potrazi za istinom privukle pažnju medija iz Evrope i svijeta, na programu RTRS-a o svakodnevnim skupovima građana mjesec dana, nije bilo ni riječi.

Nakon što RTRS-ova taktika ignorisanja svakodnevnih skupova na Trgu Krajine u Banjaluci nije dala željene rezultate, ova medijska kuća je u mjesecima koji su uslijedili krenula u pravi medijski rat protiv grupe Pravda za Davida u kojem su angažovali cijelu plejadu plaćenih analitičara, nevladinih udruženja koje je oformio vladajući SNSD i tzv. stručnjaka za bezbjednost.

Iako je RTRS-u u ovom medijskom ratu i aktuelna vlast na raspolaganje stavila sve svoje resurse, okupljanja grupe Pravda za Davida na Trgu Krajine ne jenjavaju ni nakon 130 dana od kako su počeli protesti Banjalučana koji samo traže istinu i pravdu za ubijenog mladića.

Izvor
MojaKrajina.com
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!