Sport

Dejanu Popoviću, nekadašnjem igraču Borca otkaz zbog čestitke za Dan Republike Srpske: Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače! (FOTO)

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Dejan Popović (23), a sada kapiten Zvijezde iz Gradačca, poput većine svojih sunarodnika putem društvenih mreža se pridružio čestitkama za Dan Republike Srpske.

Popović je 9. januara čestitao 27. rođendan RS uz stihove: “Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka“.

Loading...

Ti stihovi izazvali su buru u Federaciji BiH. Tamošnji mediji su čestitku nazvali “skandaloznom”, a njegov klub to smatra “šokantnim i krajnje neprimjerenim ponašanje igrača”. Navodi se da njegova poruka “ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebalo bude uzor mladim igračima” i da neće dozvoliti novi “slučaj Vranješ”.

“Njegova poruka ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebao nositi dres našeg kluba i sportiste koji bi trebao biti uzor našim mladim igračima. Stoga će Upravni odbor veoma brzo donijeti konačnu odluku o budućnosti ovog igrača u klubu grada ‘Zmaja od Bosne’. Zvijezda Gradačac neće dopustiti u svojim redovima slučaj ‘Vranješ’. Izražavamo duboko razočarenje i žaljenje zbog postupka našeg igrača”, poručeno je iz federalnog prvoligaša.

On kaže da je ponosan na to što je Srbin, ali i da je očigledno da mora igrati po pravilima onih koji mu daju hljeb.

“Ne znam zašto se diže tolika pompa. Nikoga nisam uvrijedio, niti omalovažavao. Volim svoje i poštujem tuđe. Ako sam nekoga uvrijedio, vjerujte nije bilo namjere”, rekao je Popović i dodao:

Dejan Popović
Dejan Popović

“Јa sam profesionalac i tako pristupam i svom poslu. Nikakvih problema do sada nisam imao. Uvijek sam davao maksimum i žao mi je što je tako ispalo, ali ponavljam nije bilo namjere da bilo koga uvrijedim”.

Popović je u karijeri branio boje matičnog Leotara, Inđije, zvorničke Drine, Borca iz Banjaluke i Čapljine, prije dolaska u grad “Zmaja od Bosne” Huseina kapetana Gradaščevića.

Zvijezda je jesenji dio okončala na četvrtom mjestu Prve lige Federacije BiH sa 12 bodova zaostatka za liderom na tabeli Veležom iz Mostara.

Izvor
mondo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!