Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Bosić: Opozicija ima pravo da iznosi svoje mišljenje i stavove

Najavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će u Narodnoj skupštini RS biti razmatrane izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske kojima će biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa RS, bivši predsjednik SDS i novoizabrani delegat u Domu naroda PS BiH Mladen Bosić vidi kao direktno uvođenje diktature u Republici Srpskoj.

– Dakle, ignorisaće se mišljenje ljudi koji su izabrani na bilo koju poziciju i nametnuće im se mišljenje skupštinske većine, a sve pod prijetnjom zatvora. Skupštinska većina nije mišljenje cijele Srpske, jer narod bira i vlast i opoziciju. Sasvim je legitimno pravo izabranih predstavnika da imaju svoje mišljenje, a ne da im se ono nameće, pod prijetnjom zatvora – kazao je Bosić.

Dodaje da opozicija ima pravo da iznosi svoje mišljenje i stavove.

– Dodik svoje lične i interese svoje stranke želi da proglasi kao ekskluzivne interese Srpske. Valjda je svakom imalo pametnom čovjeku jasno o čemu se radi. Prije svega, to je demokratski i pravni nonsens, jer osobe koje narod bira kao svoje predstavnike, u bilo koji parlament, imaju zakonsku i imunitetsku zaštitu da slobodno mogu izražavati svoju volju i mišljenje – kaže Bosić.

On ističe da bi izmjene i dopune KZ RS, koje je Dodik najavio, predstavljale jedinstven primjer u svijetu, te izrazio očekivanje da se tako nešto neće naći na dnevnom redu Narodne skupštine RS.

Advokat Dragiša Jokić, u izjavi istom listu, smatra da je uvođenje zatvorske kazne za one koji ne budu poštovali odluke vladajuće većine nelegitimna.

– Neću uopšte komentarisati tako nešto. Nametanje nekom da razmišlja onako kako mu se naredi, bez obzira o kakvoj se odluci radi, ne zaslužuje uopšte nikakav komentar – navodi Jokić.

Izvor
BN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button