Politika

Crnadak: Formiranje vojske Kosova jedna od najvećih prijetnji miru

Formiranje vojske Kosova jedna je od najvećih prijetnji miru i dugoročnoj stabilnosti u regionu od završetka ratova na ovim prostorima, rekao je ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Očigledno je, kaže, da se Priština odlučila za ovaj potez, ohrabrena nedostatkom odlučne reakcije međunarodne zajednice, nakon njihove “sulude odluke” o uvođenju taksi od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH.

Loading...

“BiH je opredjeljena za dobrosusjedske odnose i razvoj međusobnog povjerenja i nadamo se da će mir ipak biti sačuvan, te da će ova nova eskalacija kršenja međunarodnih sporazuma od Prištine biti osuđena i označena kao ozbiljan problem”, rekao je Crnadak.

Kaže da su takvi jednostrani potezi “veoma opasni i snažno unazađuju odnose u regionu, jer se radi o kršenju brojnih međunarodnih obaveza, koje su prištinske vlasti preuzele posljednjih godina” .

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!