Magazin

Hit igra: Srpskim keksom ruše kosovske funkcionere

Igra iz Srbije i Republike Srpske na šaljiv način šalje poruku srpskog naroda protiv mjera Prištine i paljenja srpskih proizvoda na Kosovu.

Studenti univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i njihove kolege iz Republike Srpske su kao vid protesta protiv mjera Prištine osmislili video igru u kojoj je cilj da igrač kutijama Plazma keksa “sruši” najviše kosovske funkcionere Kadrija Veseljija, Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija i da tako simbolično “unese” taj proizvod na Kosovo.

Loading...

Igra se zove “Baci Plazmu preko Jarinja”. Za one koji pobijede prepreke u vidu Veseljija, Tačija i Haradinaja, stiže čestitka “Bravo, uspio si da prebaciš Plazmu preko Jarinja”, dok za one, koji u tome ne uspiju piše obavještenje “teroristi pobijedili Plazmu, bacaj bolje”.

Jedan od autora igre Filip Fićović izjavio je za agenciju Beta da je to još jedan vid mirnog protesta kojim studenti žele da ukažu na štetnost odluka koje donosi Priština.

“Mi smo se sa našom braćom iz Republike Srpske zajedno borili i protiv ulaska Кosova u Unesko i tad smo pokazali da je budućnost Srbije u IT sektoru. Tako smo i ovog puta došli na ideju da video igrrom, u kojoj igrač kutijama ‘plazme’ gađa one, koji su uspostavili besmislene namete, ukažemo na to da su odluke Prištine usmereni direktno protiv srpskog naroda koji živi na Кosovu i Metohiji”, rekao je Fićović.

Aplikaciju sa video igrom moguće je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

Ova igra preuzeta je više od 1.000 puta i dobila je čistu peticu, na osnovu nešto više od 220 glasova igrača. Napravljena je za korisnike starije od tri godine i trenutno je dostupna u verziji 1.1.1. O igri je tim autora rekao:

“Baci Plazmu preko Jarinja je redizajn jedne aplikacije nastao kao odgovor na paljenje srpskih proizvoda na Kosovu i Metohiji od strane Albanaca. Ova jednostavna aplikacija sa jasnom porukom je nastala u Republici Srpskoj kao podrška našim kolegama sa Univerziteta u Prištini, sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici“.

Izvor
mondo.rs
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!