Banjaluka

Igor Radojičić: Novogodišnji koncerti NE MORAJU biti na Trgu Krajine

Pored Trga Krajine Grad razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte.

– Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana. Želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada, a vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Loading...

Radojičić je danas u Beogradu predstavio program proslave predstojećih novogodišnjih praznika u Banjaluci i tom prilikom je naglasio da će kruna slavlja biti trodnevni koncerti na kojem će nastupiti: Haris Džinović, Željko Samardžić, Nikola Rokvić i Željko Joksimović.

– Već treću godinu zaredom, organizujemo novogodišnje koncerte, u namjeri da postanemo regionalni centar kulture i turizma za vrijeme praznika. Smatramo da imamo najbolji program u regionu, uz četiri regionalno poznata izvođača koji će zabavljati Banjalučane i naše goste iz cijelog regiona – rekao je Radojičić.

On je dodao da turistička statistika ukazuje da najveći broj turista u Banjaluku dolazi iz Slovenije, Srbije i Hrvatske i da se zbog toga banjalučki program snažno promoviše u zemljama regiona, uključujući ovakve promocije ali i druge vrste oglašavanja.

Predjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kazao je da Banjaluka i Beograd zajednički pokušavaju da od oba grada naprave što primamljivija turistička odredišta.

– Naša namjera je da Banjaluka i Beograd imaju zajednički turistički nastup na trećim tržištima kako bi privukli što veći broj turista iz regiona, ali i drugih evropskih zemalja – rekao je Nikodijević i pozvao Beograđane da novogodišnje praznike provedu u Banjaluci, ukoliko neće ostajati u svom gradu.

Haris Džinović, koji će trodnevne koncerte otvoriti svoj nastupom 30. decembra, izrazio je nadu da će predstojeći koncert biti barem podjednako uspješan kao, njegovi raniji izuzeteno posjećeni nastupi u našem gradu.

– Moj repertoar će biti tradicionalan, uz poneko muzičko iznenađenje za sve naše posjetioce. Nadam se da će nastup biti jednako dobar kao i ranije. Banjalučani znaju jako dobro da se vesele i nadam se da će štimung biti na nivou – naveo je Džinović.

Željko Samardžić, koji će Banjalučane i goste uvesti u novu, 2019. godinu, rekao je da se raduje predstojećem nastupu u Banjaluci, pogotovo to ga za naš grad vežu izuzetno prijatne uspomene.

– Banjaluka je za mene po mogo čemu posebna i draga, pogotovo što sam u ovom gradu imao svoj prvi nastup i to davne 1973. godine, kad sam na tadašnjem festivalu “Prvi aplauz” otpjevao jednu divnu pjesmu “Moja je Marija malo drugačija”…Između mene i Banjaluke postoji jedna posebna veza, a mogu da obećam da će biti mnogo energije i siguran sam da ćemo uživati zajedno sa mojim predivnim kolegom Nikolom Rokvićem – rekao je Samardžić.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!