Politika

Mektić: Dodik je Palmeru rekao da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Vijeće ministara! (VIDEO)

Milorad Dodik je Metjuu Palmeru rekao da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Vijeće ministara.

Kazao je ovo ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić gostujući u emisiji Face to Face. On je objasnio zašto nije otišao na sastanak kod Željke Cvijanović o aktivaciji MAP-a:

Loading...

– Odlučio sam da ne odemo na sastanak jer moramo sa SNSD-om da razgovaramo o tome na koji način i kako su nas doveli do ove situacije gdje smo ozbiljno zakoračili prema pristupanju u NATO. To je kad je Nebojša Radmanović (SNSD) potpisao odluku vezanu za aktivaciju MAP-a i sačinio još jedno pismo koje je uputio generalnom sekretaru NATO-a gdje je kurtoazno ali vrlo kulturno upozorio da BiH ima neku vrstu upute na putu ka NATO-u. S obzirom na to da se oni sami ograđuju, oni su i inicijatori svega – rekao je Mektić te dodao:

– Nikada me niko nije pozvao na bilo kakav sastanak da se konsultujemo oko bilo čega. Oni su nas ovdje doveli i sad smo im kao potrebni. Željka ne može da zove pojedinačno na takav sastanak, pa ni mene. Ako je htjela da postigne neki dogovor, trebala je zvati najodgovornije političke partije iz RS-a. Oni žele da postignu jedan cilj, skinuti sa sebe odgovornost.

On je istakao da je Dodik je rekao Palmeru da zaobiđe Predsjedništvo BiH.

– Zadnji put kad je bio Palmer, Dodik mu je rekao da što se tiče puta BiH u NATO, da tu priču guraju, ali da zaobiđu Predsjedništvo BiH. Htio je samo sebe izvući. Ja sam ubijeđen da Milorad Dodik namjerava da manipuliše ljudima i da na taj način vlada već godinama. Predlaže Srbima iz Oružanih snaga da se povuku, a zašto se on ne povuče iz Predsjedništva – zapitao se Mektić i dodao da Dodik želi da svali “krivicu” na Srbe u Vijeću ministara ako budu glasali za godišnji plan BiH na putu za NATO, da bi opet bili izdajnici – istao je Mektić.

Kako je kazao Dodik je opasan jer uvijek jedno misli, a drugo radi.

– Prvo je poručivao da neće ući ako ne bude zastave RS-a, a ušao je. Prema tome, to je njegova politika. Njega ne interesuje sudbina naroda. Tu su jaki finansijski interesi, gdje se ovlada kapacitetima u BiH – rekao je između ostalog.

Izvor
oslobodjenje
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!