Društvo

Vrijeme u BiH: Sljedeće sedmice hladno sa padavinama

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Na jugu Hercegovine očekuje se slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevern i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

U utorak prije podne preovladavaće pretežno oblačno vrijeme, povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne bez padavina i postepeno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini. Jutarnje temperature od -8 do -3, a na planinskim područjima do -12, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -2 do 2, na jugu od 4 do 9 °C.

U srijedu po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od -8 do -4, na planinama do -12, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 0 do 5, na jugu od 7 do 11 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu zemlje očekuje se kiša. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a najviše dnevne temperature od 0 do 5, na jugu od 8 do 12 °C.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!