Politika

Crnadak: BiH za evropski put, ali i jačanje saradnje sa NATO-om

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas sa zamjenikom američkog državnog sekretara Johnom Sullivanom, koji je u posjeti BiH.

Kako je saopšteno iz Ministarstva inostranih poslova BiH, teme razgovara bile su aktuelna politička situacija nakon održanih opštih izbora u oktobru, te spoljnopolitički prioriteti BiH.

Loading...

Crndak je naglasio da je glavni spoljnopolitički prioritet BiH članstvo BiH u EU, te da je BiH za jačanje saradnje sa NATO dostupnim mehanizmima i instrumentima saradnje, te podsjetio da se BiH u potpunosti zalaže za trajni mir, stabilnost i prosperitet regije.

Ministar inostranih poslova i američka ambasadorka u BiH Maureen Cormack potpisali su Aneks ugovora o zakupu zgrade i zemljišta na adresi Alipašina 43 za potrebe Ambasade SDA u Sarajevu.

Zanimljivo je da, dok iz drugih zajedničkih institucija na nivou BiH zvanična saopštenja medijima u BiH stižu na sva tri službenika jezika, iz Ministarstva inostranih poslova isključivo stižu na hrvatskom jeziku.

Ta praksa posebno bode oči medijima u Republici Srpskoj, posebno što su u posljednje vrijeme zaposleni dodatni službenici u ovom Ministarstvu.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!