Hronika

Islamista htio da digne u vazduh Baziliku Svetog Petra

Italijanska policija objavila je da je danas uhapsila 20-godišnjeg Somalijca osumnjičenog da je pripadnik Islamske države i da je prijetio da će postaviti bombe u crkvama, uključujući Baziliku Svetog Petra u Vatikanu.
Navodi se da je na konferenciji za medije u Bariju, na jugu Italije, policija saopštila da se islamista zove Omar Mošin Ibrahim i da je priveden prošlog četvrtka, a potom optužen za podsticanje terorizma i podršku terorizmu.

Policija je navela da je Ibrahim uhapšen nakon operacije praćenja koja je trajala mjesec dana, u trenutku kada se spremao da napusti Bari, gdje je radio kao čistač.

Loading...

Na prisluškivanim snimcima čuje se kako Ibrahim nekome kaže “Hajde da postavimo bombe u sve crkve u Italiji”. “Gde je najveća crkva? Ona je u Rimu”, rekao je Ibrahim nepoznatoj osobi.
U drugom razgovoru, prema navodima policije, on hvali one koji su “ubijali na putu ka Alahu” i pozdravlja prošlonedjeljni napad na Božićnom vašaru u francuskom gradu Strazburu, u kojem je napadač vatrenim oružjem ubio petoro ljudi.

Navodi se da je Ibrahim koristio lažno ime Anas Kalil, a na društvenim mrežama predstavljao se kao “Jusuf”. U Italiju je stigao 2016, a sumnja se da je od ranije angažovan kao ekstremista Islamske države.

Italijanska policija je uoči Božića pojačala mjere obezbjeđenja oko crkava, uključujući Baziliku Svetog Petra.

Izvor
Srpska info
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!