Politika

Semberija predložila Mićića za predsjednika stranke

Gradski odbor SDS-a Bijeljina odlučio je da Mićo Mićić bude kandidat za predsjednika stranke na nivou Republike Srpske, saopšteno je iz bijeljinskog SDS-a.

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić je, nakon usvajanja prijedloga o njegovoj kandidaturi na sinoćnjoj proširenoj sjednici Gradskog odbora, ocijenio da se stranka nalazi u veoma ozbiljnoj i teškoj situaciji, ali da je za SDS najbolje da ima samo jednog kandidata za predsjednika.

Loading...

– Spreman sam da, zajedno sa Gradskim odborom Bijeljina, radim na jedinstvu stranke i da podržim kandidata koji će dobiti podršku za novu viziju pobjedničkog SDS-a i za program rada čiji je prvi cilj obnova i razvoj Republike Srpske i SDS-a, a ne podjele koje vode daljem urušavanju ugleda i snage stranke – izjavio je Mićić.

On je naglasio da je Republici Srpskoj potreban snažan i odgovoran SDS, kao najsnažniji korektiv i alternativa vlasti koji će, zahvaljujući tome, ubjedljivo pobijediti na lokalnim izborima 2020, a 2022. godine preuzeti odgovornost za oporavak i razvoj Srpske.

Zamjenik predsjednika bijeljinskog SDS-a Predrag Јović istakao je da je bijeljinski Gradski odbor stranke godinama najuspješniji i da Mićić zaslužuje kandidaturu za prvog čovjeka SDS-a Republike Srpske.

– Zajedno sa građanima i privrednicima uspjeli smo da od Bijeljine stvorimo napredan regionalni privredni centar. Napravljen je Univerzitet, realizovani mnogobrojni kapitalni projekti, uključujući i izgradnju kanalizacije, evidentan je konstantan priliv i povećanje broja stanovnika u Bijeljini, kao i broja zaposlenih. Bijeljina je grad koji je najviše napredovao u Republici Srpskoj, posebno u proteklih 15 godina otkako je gradonačelnik Mićić – rekao je Јović.

Podsjetio je da Mićić nikada nije izgubio na izborima i da uživa poštovanje građana, ne samo Bijeljine i Semberije, nego i Republike Srpske – od Trebinja, preko Romanije do, Novog Grada.

Јović je dodao da je Gradski odbor SDS-a Bijeljina svjestan opasnosti daljih podjela u stranci.

– Svjesni smo da na čelo stranke mora doći pobjednik i čovjek koji će ujediniti stranku, privući nove ljude i vratiti značaj stranci koja je stvorila Srpsku. Gradski odbor SDS-a je svjestan prljave kampanje koju trenutno zlonamjerni pojedinci pokušavaju da vode protiv Mićića i ovog gradskog odbora umanjujući značaj SDS-a Bijeljina, ali im to neće uspjeti – poručio je Јović.

Na proširenoj sjednici Gradskog odbora SDS-a Bijeljina raspravljano je o aktuelnim temama u vezi sa Gradskim odborom u Bijeljini, kao i o političkoj situaciji u Republici Srpskoj, te unutarstranačkim izborima u SDS-u, odnosno kandidatu za predsjednika stranke.

Predsjednik SDS-a biće biran na sjednici Skupštine ove stranke koja bi trebalo da bude održana do sredine juna.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!