Banjaluka

Za izgradnju puteva i mostova u Banjaluci 10 miliona KM

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je Srni da bi u izgradnju puteva i mostova na području Banjaluke naredne godine trebalo biti uloženo više od 10 miliona KM.

“Prema planiranom budžetu, u ove svrhe će dogodine biti uloženo više od 5,6 miliona KM”, naveo je Sandić.

On je rekao da se u narednoj godini očekuje realizacija većih projekata, koji se nastavljaju iz ove godine, ali i novi most u naselju Srpske toplice, zbog čega će stvarna ulaganja u putnu infrastrukturu biti mnogo veća od sredstava predviđenih budžetom.

“U narednoj godini očekuju nas i projekti koji su započeti u ovoj godini, kao što su putevi za Motike i Šargovac, te bi uz sredstva za novi most u Srpskim toplicama za putnu infrastrukturu bilo realizovano više od 10 miliona KM”, rekao je Sandić.

On je istakao da je za investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju puteva na području grada planirano 4,6 miliona KM, za gradske saobraćajnice tri miliona, a za lokalne i nekategorisane puteve 1,6 miliona KM.

Kada je riječ o gradskim saobraćajnicama, Sandić je naveo da će za njihovo redovno održavanje biti izdvojeno 1,3 miliona, dok je za investiciono održavanje, koje podrazumijeva značajnije zahvate na saobraćajnicama, planirano 1,7 miliona KM.

“Ova planirana sredstva za redovno održavanje afaltnih i makadamskih saobraćajnica određena su na osnovu iskustava iz prethodnih godina i postojećeg stanja putne mreže”, istakao je on.

Osim gradskih ulica, u gradu ima i 900 kilometara lokalnih i 970 kilometara neketegorisanih puteva, za njihovo redovno i investiciono održavanje i modernizaciju planirano je 1,6 miliona KM.

“Sredstvima namijenjenim za održavanje putne mreže treba dodati i milion KM za izgradnju saobraćajnica”, rekao je Sandić.

Od toga će najviše biti utrošeno za izgradnju trotoara i biciklističke staze u Bulevaru Desanke Maksimović i uz novoizgrađenu dionicu istočnog tranzita, kao i trotoara i prateće infrastrukture u Ulici Milana Rakića.

Sredstva za izgradnju i održavanje puteva na području grada planirana su u okviru programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta, koja će biti razmatrana sljedeće sedmice na sjednici Skupštine grada.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!