Politika

Đokić: Neće biti novih zapošljavanja

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas u Banjaluci da je vodio računa da ne povećava ukupni broj zaposlenih u prethodnom ministarstvu industrije, energetike i rudarstva, te da će sa takvom praksom nastaviti.

Đokić je, odgovarajući na pitanje da li se i dalje povećava broj radnika u javnom sektoru, rekao novinarima da je u Ministarstvu, koje je vodio, imao i ljude koji su odlazili na druge poslove.

Loading...

“Nastojali smo da ta radna mjesta ne popunjavamo dok to ne bude neophodno”, rekao je Đokić nakon sjednice Ekonomsko-socijalnog savjeta Srpske.

On je rekao da je rano govoriti o restrukturisanju i reorganizovanju “Elektroprivrede Srpske”, jer tek predstoji rad na donošenju zakona o električnoj energiji.

“Tim aktom biće definisana i ta vrsta potrebe. Na tome će zajedno raditi predstavnici `Elektroprivrede` i Vlade”, poručio je Đokić.

Član Skupštine Unije udruženja poslodavaca Srpske Saša Trivić istakao da ovo udruženje ne podržava rast broja radnika u javnom sektoru.

On je naveo da plate u privatnom sektoru moraju rasti kako bi tamo mogao da pređe višak radnika iz javnog sektora.

“Ako budu brže rasle plate u javnom sektoru nikada nećemo doći u situaciju da riješimo problem viška radnika u javnom sektoru, kojih sigurno ima u velikom broju”, naveo je Trivić.

On je istakao da će poslodavci tražiti povećanje budžeta novoformiranog Ministarstva privrede, jer je jedna od glavnih mjera nove vlade stvaranje razvojnih centara koji bi trebalo da stvaraju nove proizvode i uvode nove tehnologije na osnovu čega bi se mogle povećavati plate radnika.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da ova organizacija traži od institucija na bilo kom nivou u BiH da njihove administracije budu efikasne, nepotkupljive i na usluzi građanima.

“Mi smo za stručnu i dobro plaćenu administraciju, koja je odgovorna i radi svoj posao. Protivimo se zapošljavanju po nekim drugim osnovama”, ocijenila je Mišićeva.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!