Hronika

“Prva lasta” Banjaluke policajcu polomio zube, Arsenić tvrdi da se branio

Banjalučka policija u nedjelju je privela Igora Arsenića (22) iz ovog grada zbog napada na dvojicu pripadnika MUP-a RS, koji tada nisu bili na dužnosti, u jednom banjalučkom noćnom klubu, ali Arsenić tvrdi da se s njima sukobio u samoodbrani, jer su bili naoružani i prvi su ga napali.

Iz Policijske uprave Banjaluke ističu da je I.A. nanio povrede dvojici pripadnika MUP-a koji nisu bili na dužnosti, zbog kojih im je ukazana pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru u tom gradu i sumnjiče ga da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Loading...

“O svemu je upoznat dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka”, kratko su rekli u banjalučkoj policiji.

S druge strane, Arsenić, koji je poznat i kao “prva lasta” Banjaluke jer je nekoliko puta pobjeđivao u skokovima s Gradskog mosta, rekao je da je oko ponoći bio s obezbjeđenjem noćnog kluba, gdje mu radi brat, kada je došla grupa muškaraca, a neki su, kako tvrdi, bili naoružani.

“Vidio sam da imaju pištolje i sugerisao sam im da ne bi trebalo da ulaze s pištoljima. S njima je bio stariji čovjek, koji je rekao da to nije problem i odložili su pištolje u auto”, kazao je Arsenić. Ističe da ih ne poznaje, da je te noći u klub izašao sa djevojkom i da ih ni na koji način nije uvrijedio, a da su se oni u toku noći vratili po oružje.

Kako tvrdi, nešto prije četiri sata ostao je sam sa djevojkom, kada mu je D.M. prišao s leđa, uhvatio ga pod ruku i pozvao ga u toalet da mu nešto objasni.

“Krenuo sam prema WC-u, gdje me je čekao još jedan momak, koji je bio s njima u društvu. Rekao sam mu da neću da uđem, izvukao ruku, a on se uhvatio za pojas za pištolj i zamahnuo na mene rukom. Ja sam se refleksno sagnuo, u samoodbrani sam ga udario samo jednom i povukao se”, kaže Arsenić.

Ističe da je obezbjeđenje reagovalo, a on je stao sa djevojkom i počeo da se oblači.

“Prišao mi je njegov kolega M.P. i udario u lijevu stranu glave. Okrenuo sam se, a on je nasrnuo na mene. Udario sam ga jednom ili dva puta, ne sjećam se. On je mlatio pištoljem i govorio da će me upucati, uhvatio je flašu da me udari”, priča Arsenić.

Sukob su, kako ističe, prekinuli gosti, a on je pokupio stvari i otišao. Dodaje da su momci puno popili, dok on nije bio pod dejstvom alkohola, te da je prilikom samoodbrane jednom od njih polomio zube i da se nikada nije sukobljavao s policijom.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!