Društvo

Davor Dragičević: Ako neće raditi sistem, radiću ja protiv sistema (VIDEO)

Muriz i ja nećemo halaliti djecu. Doći ćemo do pravde. Ako narod ne stane uz nas i ne bude istrajan, propustit će šansu – poručio je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, gostujući u Pressingu N1 televizije. Najavio je da će fizički spriječiti javni doček Nove godine u Banjaluci.

Ponovio je stav da ima brojne svjedoke da je David “masakriran i ubijen”. Tvrdi da će ti svjedoci biti izvedeni pred državno Tužilaštvo ako prihvati slučaj ubistva njegovog sina. Kako je kazao, ambasadori s kojima je nedavno imao sastanak mu nisu izričito obećali da će slučaj biti proslijeđen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Zatim je dodao:

Loading...

“Ne mislim da je državno Tužilaštvo manje korumpirano, ali ćemo im dati vruć krompir, pa ćemo vidjeti hoće li se krompir ugrijati ili će se ohladiti”.

Također je ponovio da postoji mogućnost da se slučaj ubistva Davida nađe i pred Sudom u Strazburu. Dragičević je naglasio sljedeće:

“Kao otac hoću da legnem pored mojeg djeteta ili me više nema. Ne mogu da živim bez njega”.

Upitan da li ga vlasti u Republici Srpskoj shvataju ozbiljno, odgovorio je:

“Sad me shvataju ozbiljno. Na početku nisu. Mislili su: prežalit će kroz dva dana, dijete konobara, razveden, ratni vojni invalid”.

Prema njegovim riječima, američka vlada mora odgovoriti kakva je uloga FBI u istrazi ubistva Davida Dragičevića.

U Pressingu N1 televizije je objasnio kako dolazi do dokaza.

“Dokaze smo najviše skupili privatnim putevima – ja, grupa za Davida, kumovi, porodica, prijatelji. Zvanične institucije su uništile sve dokaze. Oni su mene i Davidovu majku sputavali u istrazi i navodili na kriv trag da ne spasimo dijete. Bio sam istovremeno u ulozi inspektora, tužioc, patolog, doktor”, rekao je.

Na pitanje kako može očekivati da sistem radi protiv sebe, kratko je odgovorio:

“Ako neće raditi sistem, radiću ja protiv sistema”.

Tvrdi da će “fizički spriječiti” javni doček Nove godine u Banjaluci.

Podcrtao je da je upozorio i međunarodne aktere na slučaj ubistva svojeg sina, te je dodao:

“Vode 1:0. David je u grobu, ali je utakmica u toku. Imam snage za produžetke. U penalima sam najjači. Oni imaju šta izgubiti, ja ne. Meni je porodica uništena, uništena mi je slava, kuća i sve”.

U Pressingu N1 televizije se Dragičević osvrnuo na nedavni sastanak sa ambasadorima kojem je prisustvovao i Muriz Memić, otac stradalog Dženana.

“Cijeli svijet gleda šta se dešava, posebno Evropska unija. I oni snose odgovornost za ovo. Ako bude krvoproliće, oni će snositi odgovornost. Mislim da njihovo sažaljenje na sastanku nije bilo kurtoazno”.

Podcrtao je da udruženje koje namjerava osnovati se neće baviti politikom, ali da to ne znači da se on neće uključiti u politiku. Poručio je sljedeće:

“Neću iznevjeriti narod. Stojim iza naroda koji je uz mene. Ovo je zadnji trenutak da se nešto promijeni”.

Dragičević je istakao i sljedeće:

“Ljudi su napravili privatnu državu. Dodik se boji mene. Ko se njega može bojati. Po tvrdnjama političara, trebamo se biti njihove ovce hiljadu godina i da ne bude napretka. To je njihov cilj. Postoje tri čobana ovdje. Svađaju se oko zastave, a narod nema hljeba jesti”.

Na kraju gostovanja u Pressingu N1 televizije je poslao sljedeću poruku:

“Moja poruka za kraj je da Muriz i ja djecu nećemo halaliti. Doći ćemo do pravde. Ako narod ne bude istrajan, propustit će šansu”.

Davor Dragičević je također upozorio da u Bosni i Hercegovini nema zakona i pravde za “obične ljude”.

Izvor
N1
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!