Društvo

Izabrani novi članovi akademije RS

Skupština Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ danas je za redovne članove u radnom sastavu izabrala dopisne članove Vitomira Popovića, Branka Letića, Milivoja Unkovića i Neđu Đurića.

“Za redovne članove izvan radnog sastava izabrani su dopisni članovi Staniša Tutnjević i Vojko Đukić”, saopšteno je iz ANURS nakon izborne skupštine.

Loading...

Za dopisne članove u radnom sastavu izabrani su Veljko Marić i Ranko Popović, dok je za dopisnog člana izvan radnog sastava izabran Sreto Tanasić.

Skupština je potvrdila i izbor inostranih članova ANURS Zorana Lakića, Miodraga V. Orlića, Dragana Simeunovića, Nikolu Cekića, Mihajla Petra Vukasa, Milovana Pecelja, Predraga Milojevića i Nebojšu Lalića.

Predsjednik ANURS Rajko Kuzmanović rekao je da je na konkurs koji je Akademija raspisala za izbor novih članova stiglo 46 prijava.

Članovi ANURS danas su na redovnoj sjednici Skupštine usvojili Budžet za narednu godinu, u iznosu od 1,6 miliona KM.

Kuzmanović rekao je da je budžet za narednu godinu za 0,46 odsto veći u odnosu na ovogodišnji.

On je naveo da je Program rada za narednu godinu obiman i sadržajan, te da je, između ostalog, planirano da bude izdat treći tom Enciklopedije Republike Srpske.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!