Politika

Stanivuković ponovo položio svečanu zakletvu

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a, upravo je ponovo položio zakletvu narodnog poslanika nakon što ga je na to pozvao Igor Žunić, predsjednik Komisije za izbor i imenovanja.

Naime, Žunić je rekao da je prilikom svečanog polaganja zakletve na konstitutivnoj sjednici Stanivuković gledao u svoj telefon i nije glasno izgovarao riječi zakletve, kako je predviđeno Poslovnikom o radu, te ga je pozvao da, ako osjeća da je to potrebno, to uradi ponovo.

Loading...

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine, je rekao da je dobio obavještenje od Kluba PDP-a da je Stanivuković spreman da ponovo položi zakletvu. Stanivuković je objasnio da je gledao u telefon jer je čitao tekst zakletve s telefona, ali da je spreman ponovo pročitati tekst zakletve.

Nakon toga su se poslanici opozicije počeli javljati za riječ da su i oni voljni ponovo položiti zakletvu jer „nisu baš dobro pročitali tekst“, a Čubrilović je pozvao poslanike da ne ugrožavaju dignitet parlamenta.

Stanivuković je zakletvu položio zajedno sa ostalim poslanicima koji su preuzeli mandate, nakon što su se poslanici koji su postali ministri odrekli svojih mandata.

Podsjetimo juče je Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a zatražio od Komisije Narodne skupštine RS za izbor i imenovanje da Draško Stanivuković, poslanik PDP-a ponovo polaže zakletvu, jer je na sjednici parlamenta, umjesto izgovaranja riječi zakletve, slao poruke sa mobilnog telefona.

Stanivuković je kazao da, “pošto je najveći problem Republike Srpske to što sam koristio telefon”, za to da se po hitnom postupku riješi taj problem i da položi zakletvu ponovo.

“Ako smatraju da će biti bolje, ja ću je svaki dan polagati, ali imam jedan uslov, a to je da dok polažem zakletvu pored mene bude zastava RS”, rekao je Stanivuković.

U Poslovniku je navedeno da davanje svečane zakletve podrazumijeva čitanje naglas utvrđenog teksta i potpisivanje teksta zakletve.

Na video-snimku sa konstitutivne sjednice Narodne skupštine vidi se da Stanivuković nije pročitao tekst zakletve, što je obaveza svakog poslanika, nego je slao poruke sa svog mobilnog telefona.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!