Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Zvizdić poredio Dodika sa Hitlerom i Čaušeskuom!

Odlazeći predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić mogao bi biti smijenjen i prije nego što uskoro bude formiran novi savjet ministara, na čijem čelu će biti Zoran Tegeltija iz SNSD, koji je dobio većinsku podršku na nedavnim konsultacijama parlamentarnih stranaka sa članovima Predsjedništva BiH.

To je najavio i poslanik SNSD u Predstavičkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Košarac je izjavio da se na sastanku u Sarajevu, sa zamjenikom državnog sekretara SAD Džonom Salivenom, Zvizdić skandalozno ponašao, iznoseći najnegativnije i najuvredljivije tvrdnje o kadrovima SNSD, a posebno o lideru te stranke i predsjedavajućem PBiH Miloradu Dodiku, zatim Republici Srpskoj Srbiji i Rusiji.

Zvizdić je zamolio Salivena da Amerika podrži i učini sve, dok je još koju sedmicu on predsjedavajući Savjeta ministara, da Savjet ministara BiH pod njegovim vodstvom donese svoj prvi nacionalni godišnji program, koji predstavlja dokument koji dostavljaju države koje imaju MAP status u NATO, nakon čega bi bio aktiviran akcioni plan za članstvo u NATO (MAP) za BiH.

Iz diplomatskih izvora se saznaje da je Zvizdić, inače član SDA, na sastanku sa Džonom Salivenom, kojem su pored američke delegacije prisustvovali i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, i ministar finansija Vjekoslav Bevanda, iznio najružnije uvrede na račun Milorada Dodika, nazivajući ga autokratom, koji se ponaša kao Hitler, Čaušesku ili Staljin, i koji javno govori da ne želi da vidi BiH u NATO.

Zvizdić je rekao Salivenu, kako navodi diplomatski izvor, da je Dodikovo antinatovsko raspoloženje pod direktnim uticajem Beograda i Moskve.

Saliven, koji je i sam bio pomalo začuđen Zvizdićevom oštrom i uvredljivom retorikom, rekao je da će SAD pružati i dalje pomoć BiH, i da su za SAD NATO integracije prioritet.

Izvori kažu da je Zvizdić rekao da BiH može ići naprijed samo uz ključnu ulogu SAD, navodeći kako između prozapadnih i antizapadnih snaga, Balkan može ići naprijed samo ako pobjede prozapadne snage.

Zbog svega ovog poslanik SNSD u PBiH Staša Košarac potvrđuje da se razmatraju modeli Zvizdićeve smjene, jer nema podršku SNSD.

– Jedan od modela smjene Zvizdića je i pokretanje inicijative za smjenu u PD parlamenta BiH, gdje su za njegovu smjenu potrebne 22 ruke – ističe Košarac.

Mediji

Nakon tirade protiv RS i predsjedavajućeg PBiH Milorada Dodika, Denis Zvizdić na kraju sastanka nije propustio da pred Salivenom ospe paljbu i po medijima u Srpskoj, koji su, kako je on rekao, “svi u službi Dodikovog SNSD”.

Bošnjaci blokiraju izbor Savjeta

Milorad Dodik izjavio je da ustavna i zakonska obaveza Predsjedništva, u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg Savjeta ministara neće moći biti ispoštovane, jer predstavnici bošnjačkih političkih partija imaju svoje kalkulacije koje nisu u interesu ostala dva naroda, niti u interesu RS. Bošnjački političari ignorišu i Ustav i zakon i preporuke s najviših evropskih adresa o neophodnosti bržeg formiranja vlasti.

– Prije samo mjesec dana u FBiH bila je histerija u vezi sa neophodnošću poštovanja Zakona o zastavi koji ja, uzgred budi rečeno, nisam bio prekršio. Šta se desilo u međuvremenu, pa da zakonoljupci zaćute, odnosno učine sve da Savjet ministara ne bude formiran – naglasio je Dodik.

Izvor
Novosti
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button