Hronika

Miljanoviću uslovna kazna za utaju skoro 73.000 KM poreza

Goranu Miljanoviću optuženom za poresku utaju skoro 73.000 KM Sud BiH je, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, izrekao dvije godine zatvorske kazne, koja neće biti izvršena ako u roku od četiri godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Od Miljanovića se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 72.988 KM, a ukoliko je u određenom roku ne vrati Sud će uslovnu presudu odmah opozvati i optuženog uputiti na izdržavanje kazne zatvora. Optuženi je obavezan da nadoknadi troškove krivičnog postupka o čijem će iznosu Sud odlučiti posebnim rješenjem nakon što pribavi potrebne podatke, saopšteno je iz Suda BiH.

Miljanović je optužen da je tokom aprila, maja, juna i novembra 2011. godine, kao direktor i odgovorno lice za zastupanje trgovačkog preduzeća “Mak komerc” Doboj, ostvario oporezivi promet bez PDV-a od ukupno 429.341 KM koji nije evidentirao u poslovnim knjigama.

On ovaj iznos nije prijavio ni Upravi za indirektno oporezivanje posredstvom prijava samooporezivanja, niti platio porez na dodatu vrijednost po osnovu prodaje stambeno-poslovnih jedinica od ukupno 72.988 KM, za koliko je oštećen budžet BiH.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!