Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

CIDEA kandidovala dva projekta u vrijednosti višoj od tri i po miliona KM

Gradska razvojna agencija Banja Luka kandidovala dva projekta  u vrijednosti od 3.672.187 KM na Poziv za projekte u okviru Programa  „INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020“.

U okviru Programa prekogranične saradnje „INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020“ krajem septembra 2018. godine je objavljen Poziv za projekte prekogranične saradnje između Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, sa rokom za dostavljanje projekata 20. decembar 2018. godine.

Moguće je bilo kandidovati projekte u okviru četiri sljedeće ose: unapređenje kvaliteta usluga u području javnog zdravstva i socijalnih usluga; zaštita okoline i prirode, unapređenje sistema za sprečavanje rizika, te promocija održive energije i energetske efikasnosti; doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine i jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskom području

S obzirom na to da jedno pravno lice može biti nosilac na maksimalno dva projektna projedloga, Gradska razvojna agencija je kao nosilac kandidovala dva projekta u ukupnoj vrijednosti od 3.672.187 KM, te okupila dva partnerska konzorcijuma.

U okviru OSE 4 i ispred partnerskog konzorcijuma sastavljenog od 6 partnera kandidovan je projekat „Razvoj i implementacija digitalizacije i IKT -a za održivu ekonomiju“ – akronim“Dig.IT.Up“,  u vrijednosti od 2.535.427 KM. Partnerski konzorcijum čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, te Tehnološki park Bjelovar d.o.o, Grad Bjelovar, Privredna komora Crne Gore, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Nikšić i Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ Zenica,.

U okviru ose 1 i ispred partnerskog  konzorcijuma sastavljenog od pet partnera kandidovan je projekat „Poboljšanje pristupa i dostupnosti zdravstvenih i socijalnih usluga da bi se ojačao kvalitet društvene inkluzije za djecu i mlade sa razvojnim smetnjama“-akronim  „ASIQ“, u vrijednosti od 1.136.760 KM. Partnerski konzorcijum u ovom projektu čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, zatim Javna ustanova Centar „Zaštiti me“ Banja Luka, Javna ustanova Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja  Luka, Javna ustanova Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ – Podgorica, i Osnovna škola Voštarnica  Zadar.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button