Društvo

CIDEA kandidovala dva projekta u vrijednosti višoj od tri i po miliona KM

Gradska razvojna agencija Banja Luka kandidovala dva projekta  u vrijednosti od 3.672.187 KM na Poziv za projekte u okviru Programa  „INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020“.

U okviru Programa prekogranične saradnje „INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020“ krajem septembra 2018. godine je objavljen Poziv za projekte prekogranične saradnje između Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, sa rokom za dostavljanje projekata 20. decembar 2018. godine.

Loading...

Moguće je bilo kandidovati projekte u okviru četiri sljedeće ose: unapređenje kvaliteta usluga u području javnog zdravstva i socijalnih usluga; zaštita okoline i prirode, unapređenje sistema za sprečavanje rizika, te promocija održive energije i energetske efikasnosti; doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine i jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskom području

S obzirom na to da jedno pravno lice može biti nosilac na maksimalno dva projektna projedloga, Gradska razvojna agencija je kao nosilac kandidovala dva projekta u ukupnoj vrijednosti od 3.672.187 KM, te okupila dva partnerska konzorcijuma.

U okviru OSE 4 i ispred partnerskog konzorcijuma sastavljenog od 6 partnera kandidovan je projekat „Razvoj i implementacija digitalizacije i IKT -a za održivu ekonomiju“ – akronim“Dig.IT.Up“,  u vrijednosti od 2.535.427 KM. Partnerski konzorcijum čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, te Tehnološki park Bjelovar d.o.o, Grad Bjelovar, Privredna komora Crne Gore, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Nikšić i Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ Zenica,.

U okviru ose 1 i ispred partnerskog  konzorcijuma sastavljenog od pet partnera kandidovan je projekat „Poboljšanje pristupa i dostupnosti zdravstvenih i socijalnih usluga da bi se ojačao kvalitet društvene inkluzije za djecu i mlade sa razvojnim smetnjama“-akronim  „ASIQ“, u vrijednosti od 1.136.760 KM. Partnerski konzorcijum u ovom projektu čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, zatim Javna ustanova Centar „Zaštiti me“ Banja Luka, Javna ustanova Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja  Luka, Javna ustanova Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ – Podgorica, i Osnovna škola Voštarnica  Zadar.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!