Politika

Čubrilović: Vjerovati u institucije Srpske, previše zloupotreba nečije tragedije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljeko Čubrilović rekao je povodom dešavanja na Trgu Krajine u Banjaluci da treba vjerovati u institucije Republike Srpske i ocijenio da je previše zloupotreba nečije tragedije.

Čubrilović je izrazio uvjerenje da oni koji vode i oni koji odlučuju o angažovanju pojednih institucija poput Ministarstava unutrašnjih poslova, znaju šta rade i znaju šta hoće.

On smatra da je previše zloupotrebe nečije tragedije.

– Svako saosjeća sa porodicom koja ima gubitak, pogotovo na način kako je došlo do toga i svako želi da se dođe što prije do stvarnih činjenica, ali mnogo tamo imate događanja koja su simptomatična i nisu vezana za sam događaj – izjavio je Čubrilović novinarima na Sokocu.

On je naveo da je javnost vidjela da sada više nije u prvom planu izgubljeni mladi život, nego su u prvom planu neki drugi ljudi, “pa čak i neki političari kojima sigurno nije mjesto na nekim pozicijama”.

Čubrilović je istakao da institucije, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, tužilaštvo i sudovi treba da rade svoj posao i daju odgovor svim zainteresovanim građanima, na sva dosadašnja pitanja koja stoje kao dilema.

– Treba vjerovati u institucije Republike Srpske, one jedino mogu da to riješe, to ulica sigurno neće riješiti, ona ne može ništa dobro donijeti – ocijenio je Čubrilović, koji je i predsjednik DEMOS-a.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da su tokom jučerašnjih dešavanja u vezi sa slučajem “Dragičević” u Banjaluci lakše povrijeđena dva policajca, a da je nekoliko lica procesuirano i privedeno u banjalučku Policijsku upravu.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!