Društvo

Cvijanović: Institucije da govore jednim glasom

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Srpska stabilna, da institucije funkcionišu i da je cilj da one govore jednim glasom jer je to značajno za kreiranje politika i njihovo predstavljanje.

“Sigurna sam da je to moguće uprkos različitim političkim agendama. Vjerujem da smo na dobrom putu da imamo takvo predstavljanje i u okviru Republike, ali i na svakom mjestu gdje Srpska mora izraziti stav, vrlo često politički. Zbog toga je važno da svi zajedno budemo u kreiranju određenih politika i u njihovom saopštavanju”, naglasila je Cvijanovićeva.

Loading...

Ona je istakla da su institucije Srpske pokazale da su u stanju da se okupljaju oko važnih pitanja, ne samo humanitarnih, već i da razumiju i adekvatno obilježavaju važne istorijske činjenice.

Cvijanovićeva vjeruje da je pred Republikom Srpskom bolje vrijeme.

Ona je, na prijemu za delegacije institucija kulture i nauke, predstavnika izdavača iz Srpske, studente, nagrađene učenike, sportiste, te delegaciju Saveza nacionalnih manjina Srpske povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, rekla da su nakon oktobarskih izbora sve institucije vlasti konstituisane na vrijeme.

“Očekujem da i dalje budemo okupljeni oko interesa Republike Srpske i njenih institucija, da rješavamo pitanja dijalogom”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Srpske počela da funkcioniše, kao i da je usvojen budžet za 2019. godinu.

“Pred nama su i dalje mnogi politički, finansijski i ekonomsko-socijalni izazovi, ali kada ima dobre volje i kada smo zajedno onda i možemo napraviti pomake”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je svjesna da u Srpskoj ima mnogo potreba, ali i da su, uprkos silnim pritiscima i izazovima iz prethodnog perioda, uspjeli stabilizovati sistem.

“Ako smo u prethodnom periodu zabilježili rekordne pokazatelje to ne znači da trebamo biti prezadovoljni, već razumjeti da je to osnova za dalje kretanje. Na toj liniji razgovaram sa novom Vladom i svim drugim predstavnicima institucija”, poručila je Cvijanovićeva na prijemu i zvanicama rekla da su tome znatno doprinijeli.

Cvijanovićeva je naglasila da je važno da svi ljudi na važnim pozicijama razumiju da odluka koju donesu može da utiče na život Republike i za 10, 20 i više godina, posebno političke odluke koje institucije moraju donositi i znati kako to da rade.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!