Politika

Lukač: Ako neko dokaže da sam kriv, ne treba da me iko smjenjuje, sam ću podnijeti ostavku

– Svima nam je stalo da se dođe do istine. Grupu ‘Pravda za Davida’ je iskoristila jedan politička grupacija na čelu sa PDP-om – rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač za ATV.

– Opozicija i dalje neće da prizna poraz i ovo je pokušaj da se sruši vlast u Srpskoj – kaže on.

Za optužbe na njegov račun odgovara:

– U vijeme dešavanja nestanka Davida, ja nisam ni bio u državi, međutim prve optužbe su bile na račun direktora policije, jer momak koji se tada pominjao ima isto prezime. I krenule su optužbe da MUP štiti njegovog rođaka, a danas vidimo da se taj momak nigdje ne pominje – kaže Lukač.

Ministar je rekao da sve radnje u Tužilaštvo predugo traju, a da je policija odradila sve što je trebalo da uradi.
Rekao je da je policija upotrebila silu samo onoliko koliko je bilo potrebno da zaštiti sebe, kao i da je lažna vijest da su pripradnci MUP-a Srbije bili na Trgu Krajine. Lukač kaže da mu je žao što su Davora Dragičevića iskoristili zlonamjerni ljudi, koji imaju za cilj rušenje Srpske.

– Kada neko da neku činjenicu da sam ja kriv za nešto, nema potrebe da me iko smijenjuje, ja ću sam podnijeti ostavku – rekao je Lukač.

Član Odbora za ustavni poredak Republike Srpske Sredoje Nović rekao je da je jedan pravni slučaj prerastao u politički slučaj i da je to najopasnije u svakom društvu.

– Kada govorimo u prerastanju iz pravnog u politički slučaj, to ima za cilj rušenje vlasti – rekao je Nović za ATV.

– Tužilaštvo se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Ili će biti pukovnici ili pokojnici. Moraju imati snage da kažu o kome se radi ili da drugačije okarakteršu ovaj slučaj i vode istragu u drugom smjeru – rekao je Nović.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!