Politika

Dodik: Tužioci su neradnici koji samo primaju dobre plate (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras povodom nerješavanja predmeta “Dragičević” da će uvijek kritikovati ovdašnje tužioce, koji “nikome nisu odgovorni, samo primaju dobre plate i ništa drugo i ne rade”.

“Američki predsjednik imenuje predsjednika Vrhovnog suda te zemlje i on je barem njemu odgovoran. Kome su odgovorni naši tužioci? Samo primaju dobre plate, ništa drugo i ne rade. Prema tome, uvijek ću ih kritikovati”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i podsjetio da se tužioci u nekim drugim zemljama biraju na izborima, ili ih neke vrhovne instance imenuju, kao i sudije.

Dodik je upitao da li je Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/, koji ocjenjuje neprimjerenim njegove posljednje izjave o predmetu “Dragičević”, uradio bilo šta vidno u tom predmetu.

“Zanemarite `Pravdu za Davida`, da li je ova javnost zadovoljna pravnim sistemom? Јa 10 godina ukazujem kako pravosuđe u BiH ne valja i kako ga je nakaradno napravila međunarodna zajednica… I sada oni osuđuju moje stavove”, istakao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je dodao da, ako oni osuđuju njegove stavove, on osuđuje njihove, nazvavši ih “neradnicima koji primaju dobre plate u Tužilaštvu i samo se štele sa kriminalnim sektorom”.

“Tom sektoru ne smije ništa policija koja dovede pred njih počinioce raznih kriminalnih djela, za koje bi u svakoj normalnoj zemlji dobili pritvor, a tužioci ih puštaju /na slobodu/… Kakva je to borba protiv organizovanog kriminala?”, upitao je Dodik.

On je upitao i kako će policajac, koji radi svoj posao, biti stimulisan da nešto uradi i izloži svoj život opasnosti da privede lopova, kriminalca i ubicu, a da ga nakon toga tužilac pusti na slobodu navodeći da nema elemenata da bude pritvoren.

“To svakodnevno gledamo i mi sada ne smijemo da kažemo ništa, a oni smiju. Njihova nezavisnost nije pitanje nezavisnosti od rada, već od političkog uticaja i s tim se slažem. Ali mora da se uspostavi odgovornost prema javnosti. Kao i mi, koji smo izabrani /na izborima/, i oni /tužioci/ imaju odgovornost prema javnosti”, poručio je Dodik.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!