Društvo

Tegeltija: Apelujemo na sve političke aktere da se ne miješaju u rad Tužilaštva (VIDEO)

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, je nakon današnjeg sastanka članova Stalne komisije za efikasnost tužilaštava sa Mahmutom Švrakom, glavnim tužiocem Republickog javnog tužilaštva RS i Želimirom Lepirom, glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izjavio da su razgovarali o radu i uslovima rada u tužilaštvima i slučaju “Dragičević”.

Tegeltija je rekao da VSTS ocjenjuje neprimjerenim izjave Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o radu Tužilaštva.

Loading...

Takođe, apelovao je na sve političke aktere da se suzdrže od ocjena koje mogu dovesti u pitanje integritet pravosudnih institucija.

U Okružnom javnom tužilaštvu razmatraju da predmet upute na ocjenu postojanja nadležnosti na određene okolnosti Tužilaštvu BiH, kako bi ono preispitalo postojanje nadležnosti za preuzimanje predmeta u ovom slucaju.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je juče da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka “ključni subverzivni i antirepublički elemenat” i glavno mjesto krivice za sve što se dešava u slučaju “Dragičević”, te da ljudi u toj pravosudnoj instituciji treba da budu smijenjeni i utvrđena odgovornost za njihovo nepostupanje.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!