Društvo

Danijel Dakić dobitnik nagrade Ujedinjenih nacija za doprinos unapređivanju ljudskih prava

Danijel Dakić, novinar RTRS-a, dobio je nagradu Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija za doprinos unapređivanju ljudskih prava.

Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) koji globalno promoviše prava svih žena, muškaraca i djece da uživaju u zdravom životu i jednakim mogućnostima, dodijelio je 9. decembra ove godine u Sarajevu priznanja novinarima iz BiH koji su tokom ove godine kroz svoj rad promovisali ova prava.

Loading...

Riječ je o prvoj dodjeli UNFPA nagrada u BiH, a među nagrađenima je i novinar i voditelj RTRS-a Danijel Dakić. Dakić je dobio priznanje za doprinos unapređivanju ljudskih prava u oblasti seksualnog i reproduktivnog zdravlje i reproduktivnih prava.

Povodom dobijene nagrade, Dakić je rekao da je veliko zadovoljstvo za svoj rad dobiti priznanje od institucije visokog rejtinga kao što je Populacijski fond Ujedinjenih nacija.

“Ovo nije nagrada i priznanje samo meni već je i potvrda dobrog rada mojih kolega i kuće u kojoj radim. Sigurno da je ovo priznanje velika podrška mom radu i veliki vjetar u leđa da u narednom periodu pokušam svoje zadatke obavljati na još višem nivou. Zahvaljujem se organizaciji UNFPA na ukazanoj pažnji i dodijeljenom priznanju”, rekao je Dakić.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!