Politika

“Istočna alternativa”: Predstoji pritisak i izazivanje nemira u Srpskoj

Udruženje građana “Istočna alternativa” Republike Srpske upozorava da će u narednim mjesecima, do opštih izbora u oktobru, uslijediti žestok pritisak na Republiku Srpsku čiji je cilj rušenje njenih institucija i izazivanje nereda da bi se iz političkog života uklonio predsjednik Milorad Dodik, javlja Srna.

“Pripreme za početak realizacije tog scenarija su u završnoj fazi”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Loading...

U saopštenju se ističe da se očekuje izazivanje nemira i protesta po instrukcijama američkih, engleskih i muslimanskih obavještajnih službi.

“Glavni cilj izazivanja haosa je uklanjanje s vlasti predsjednika Dodika i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, kao najvećih autoriteta i “stubova” odbrane Republike Srpske, njenih institucija i ustavno-pravnog sistema”, ocjenjuju u “Istočnoj alternativi”.

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović izražava žaljenje što je došlo do stradanja mladića Davida Dragičevića u Banjaluci za čije se ime, kaže on, samo formalno vezuju protesti, koji se ovih dana organizuju u najvećem gradu Srpske, a čiji cilj nije dolazak do istine o Davidovoj smrti nego rušenje institucija Srpske i izazivanje haosa.

“Mi podržavamo porodicu nastradalog Dragičevića i borbu da dođe do istine o njegovom stradanju i da se eventualni ubica pronađe i odgovara. Međutim, ne treba dozvoliti da političari i političke partije zloupotrebljavaju taj tragični slučaj, jer to može proizvesti veću tragediju i dovesti do zloupotrebe i zaboravljanja Dragičevića od onih koji iniciraju i organizuju proteste, a izazvati probleme širih razmjera”, smatra Pavlović.

On je pozvao političke stranke i građane Srpske na smirivanje političkih tenzija, uzdržanost i rješavanje svih problema na miran, demokratski i zakonit način, bez nereda i politizacije određenih slučajeva koji mogu izazvati nezadovoljstvo građana i dovesti do haosa i sukoba te uništavanja imovine ili stradanja ljudi.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!