Društvo

Policija više neće dozovoliti okupljanja grupe “Pravda za Davida”

– Zbog činjenja krivičnih djela i prekršaja tokom održavanja javnih okupljanja grupe ”Pravda za Davida”, slijedi prekid i sprečavanje održavanja istih – navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

– Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, zbog nepridržavanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, na prijavljenom skupu za dan 30.12.2018. godine, te činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela, lišili su slobode određeni broj lica, dok se za određenim brojem lica traga – navodi se u saopštenju.

Kako navode iz banjalučke policije, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te je prijavljeni javni skup, nakon održavanja na Trgu Krajine, nastavio kao javni skup u pokretu, koji kao takav nije bio prijavljen.

– Organizator javnog okupljanja, kao i u prethodnim okupljanjima, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više različitih prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela – stoji u saopštenju.

– Učesnici javnog okupljanja prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa. Zbog ovih dešavanja, nadležne gradske službe otkazale su prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije.

– Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprječavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe ”Pravda za Davida” će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom – navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!