Hronika

Predložen pritvor za inspektora uhapšenog u Banjaluci

Tužilaštvo BiH je, zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja i iznude, predložilo pritvor za osumnjičenog inpektora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ Darka Marčetića /44/, a za osumnjičenog Adnana Aličića /39/ mjere zabrane, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor za Marčetića zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ometa istragu, te da utiče svjedoke ili saučesnike, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da su za Aličića predložene mjere koje uključuju zabranu putovanja, sastajanja sa određenim osobama i obavezu javljanja određenom policijskom organu.

Prijedlozi su upućeni Sudu BiH.

Pripadnici Sipe su Marčetića, inspektora Sipe iz Regionalne kancelarije u Banjalauci, uhapsili u petak, 7. decembra, a istog dana Tužilaštvu se predao i Aličić.

Marčetić je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru sa licima koja su ilegalno uvezla sportske medikamente i određenu količinu marihuane, zloupotrijebio službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od krivičnog procesuiranja.

Aličić je prošle godine bio uhapšen u akciji pod nazivom “Bond”, sprovedenoj prema nalogu Tužilaštva BiH, koja se odnosi na procesuiranje lica osumnjičenih za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim dijelima krijumičarenje i nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!