Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Stanivuković: Vlast je izvršila udar nad sopstvenim narodom! (VIDEO)

Dodikove tvrdnje da su članovi i simpatizeri grupe „Pravda za Davida“ 30. decembra pokušali da izvrše državni udar u Banjaluci smiješne su, istakao je za BN televiziju Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Mislim da predsjedavajući Predsjedništva BiH, kao i mediji koji prenose te izjave, prvo moraju da se upoznaju sa terminologijom i da nauče šta znači termin ‘državni udar’. To po definiciji znači da nasilnim putem pokušavate da zauzmete institucije i onemogućite njihov rad koji je propisan Ustavom. To se dešava kada vojska i policija okrenu leđa institucijama i stanu na stranu pobunjenika. Ako se državni udar čini mirnim putem, šetanjem i mirnom protestima koji su demokratski način izražavanja nezadovoljstva, onda je ovo bio državni udar, ironičan je Stanivuković.

Poslanik PDP-a napominje da su u ovom slučaju teze zamijenjene.

– Vlast je izvršila udar nad sopstvenim narodom. Ona je tim institucijama onemogućila da rade svoj posao. Predsjednica i srpski član Predsjedništva privatizovali su institucije i onemogućili im da rade svoj posao. Tužolaštvo, MUP kao i ministarstva ne rade svoj posao, kaže Stanivuković i dodaje:

“Vlast jedino što zna da radi – jeste da duboko zavlači ruke u džepove tih institucija.”

Napominje da je sve što je u bilo u Banjaluci bilo mirno, civilizovano i demokratski.

“Ni jedan odsto sebe ne smatram odgovornim, sebe smatram mladićem koji želi ovu zemlju da učini boljom, da je gradi i da nastavi tamo gdje su prethodne generacije stale.”

– Naglašavam, protiv nas narodnih posalnika, građana i članova grupe ‘Pravda za Davida’ vodi se montiran proces. Ovo je politički progon, ali mi ćemo biti istrajni i nećemo dozvoliti da se njihova ambicija slomi na našim leđima, nećemo odustati i borićemo se do kraja, kategoričan je Stanivuković.

Naglašava i da se sada ne smije odustati.

“Ako se stane poslije otpora policije, maltretiranja i ovog nasilja, biće još Davida, Milana Vukelića, još mnogo opljačkanih institucija, pokradenih miliona i mnogo života koji će napustiti Republiku Srpsku.”

“Ako se stane poslije otpora policije, maltretiranja i ovog nasilja, biće još Davida, Milana Vukelića, još mnogo opljačkanih institucija, pokradenih miliona i mnogo života koji će napustiti Republiku Srpsku.”

Stanivuković napominje da je nezadovoljnih građana mnogo i da je potrebno da se svi ujedine, kako bi borba imala pozitivan epilog.

– Više se u različitim borbama ne možemo dijeliti, treba zajedno da se borimo za pravednije i bolje društvo. U dvadeset prvom vijeku zaslužujemo jednu demokratsku, civilizovanu Republiku, poručio je Stanivuković i naglasio:

“To je naš cilj i očekujte da ćemo u tome uspjeti, ali to će biti jedan maraton koji ćemo morati zajedno da trčimo.”

Izvor
BN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button