Politika

SBB prihvatila poziv SDA da uđe u vlast

Predsjedništvo SBB danas je donijelo odluku da će prihvatiti poziv SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou, izjavila je potpredsjednica SBB Adisa Omerbegović Arapović.

Predsjedništvo SBB-a na sjednici je razmotrilo poziv Predsjedništva SDA da uđe u vlast na nivou institucija BiH i FBiH sa tom strankom i Demokratskim frontom.

Loading...

Arapovićeva je, nakon sjednice stranačkog rukovodstva, rekla da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući tako da će ova stranka učestvovati u vlasti.

Upitana da li će lider ove stranke Fahrudin Radončić biti ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, Arapović je navela da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Savjet ministara.

Ona je napomenula da je SBB autorizovao svoju delegaciju i najavila da će u narednom periodu njihovi funkcioneri sjesti za pregovarački sto da bi se definisali principe na kojima će biti sprovođeni procesi.

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je navela da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!