Društvo

Feraget o Davoru Dragičeviću: On nije bjegunac, on je žrtva sistema

Davor Dragičević je živ i zdrav. Ne znam gdje se nalazi, a očigledno da ima veliki strah od povratka u Banja Luku – kazao je Feni Dragičevićev advokat Ifet Feraget.

Dodao je da se Davor Dragičević danas oglasio prvi put, te da on s njim nije imao nikakav direktan kontakt niti ima ikakve informacije.

Loading...

– Nadao sam se da je s njim sve u redu. Vidio sam video-snimak kojim se Davor oglasio. Živ je i zdrav, ali nemamo direktan kontakt – kazao je Feraget.

On je mišljenja da je na sceni pravljenje situacije u kojoj se fokus svjesno sa službene istrage ubistva Dragičevićevog sina Davida prebacuje bez ikakve potrebe na Davora Dragičevića, kojeg proglašavaju bjeguncem.

– On nije bjegunac, on je žrtva sistema. To je čovjek koji je pokrenuo lavinu iza sebe, privukao pažnju cjelokupne BiH i svjetske javnosti i primjer kao i Muriz Memić dostojanstvenog i hrabrog građanina koji se pokušava izboriti samo za svoje pravo – kazao je Feraget.

On je mišljenja da slučaj treba preuzeti Tužilaštvo BiH jer su za to ispunjeni uvjeti te da je “sasvim jasno da tužioci koji do sada nisu provodili adekvatnu istragu zbog učinjenih velikih propusta u istrazi nisu u stanju sami sebe da istražuju”.

– Neko mora dati odgovor na pitanja ko je ubio Davida i ko je doveo do ove cjelokupne situacije – ocijenio je Feraget.

Izvor
FENA
Ključne riječi
Loading...

2
Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
1 Broj niti komentara
1 Broj odgovora na komentare
2 Broj pratioca komentara
 
Najviše reakcija
Najviše odgovora
  Obavještenja  
najnovije najstarije najviše glasova
Obavijesti me o
Pravda za Davida
Pravda za Davida

Toni Vlašić ●Ko je naručija ubojstvo Davida Dragičevića? ●Zbog cega im je David bija smetnja? ●Kojih 15 osoba ga je tuklo iza metalske skole? ●Zašto su uništili dokaze o ubojstvu Davida Dragičevića? ●Zašto odma nakon izjave Jovanke Bosnjak da je vidila isprid metalske skole da njih 10 tuku jednog momka već tada nije pokrenuta istraga o mogućoj otmici Davida Dragičevića, posto je Jovanka Bošnjak dala izjavu u periodu dok su ga jos trazili? ●Zašto navodna dva ” maloljetnika ” sta se javljaju Davidu na trgu ako nista nisu krivi ne kažu ko su osobe koje su presrele Davida 5 metara… Pročitaj još »

Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!