Politika

Dodik bi popio Drinu u čaši vode (VIDEO)

Uoči obilježavanja Dana Republike Srpske, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik jednim je gestom pokazao kako gleda na granicu između Srbije i Republike Srpske.

U dijelu intervjua za YouTube kanal Centra za društvenu stabilnost, koji će u cijelosti biti objavljen sutra, na Dan Republike Srpske, voditelj je pitao Dodika, pokazujući na čašu vode ispred njega, šta bi uradio kada bi Drina bila vječita granica, a sva njena voda sadržana u toj čaši.

Loading...

Na to je Dodik uzeo čašu i popio svu vodu, rekavši “živjeli”.

On je, ipak, dodao da je Drina prelijepa rijeka i da treba da teče.

– Ali ona je srpska rijeka, poručio je Dodik.

Na sajtu Centra za društvenu stabilnost navodi se da taj centar okuplja intelektualce različitih interesovanja u cilju pospješivanja kulture dijaloga, unapređivanja sposobnosti prihvatanja razlika i uvažavanja drugačijeg mišljenja, kao i iznalaženja kreativnih odgovora na kompleksna pitanja.

Navodi se i da je cilj da se obogati intelektualna scena Novog Sada i Srbije kroz javne tribine, diskusione panele, okrugle stolove, analize, stručne kritike, informisanje javnosti i javne istupe članova i saradnika centra.

Izvor
Agencije
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!