Banjaluka

250.000 KM za „Park šume“ i lokalne puteve

Od prodaje šumskih drvnih sortimenata koji potiču sa teritorije grada, Šumsko gazdinstvo Banja Luka u gradski budžet za 2019. godinu trebalo bi da uplati 250.000 KM.

Ova namjenska sredstava biće iskorištena za investiciono održavanje i rekonstrukciju staza i druga ulaganja u zaštićenom području „Park šuma“ – 50.000 KM, dok će preostalih 200.000 KM biti usmjereno za investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva, koji su određeni Programom zajedničke komunalne potrošnje za narednu godinu.

Inače, Zakonom o šumama predviđeno je da je korisnik šuma i šumskog zemljišta u svojini Republike Srpske dužan u budžet lokalne zajednice uplatiti 10 odsto sredstava ostvarenih prodajom šumskih drvnih sortimenata, koji potiču sa teritorije te lokalne zajednice.

Ova sredstva se uplaćuju na račun javnih prihoda Grada, a koriste se za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje infrastrukture i drugih objekata na ruralnim područjima jedinice lokalne samouprave sa koje potiču prodati sortimenti, kao i za održivi razvoj zaštićenih područja.

-Na bazi prikupljenih sredstava po osnovu naknade za korištenje šuma i šumskog zemljišta u 2018. godini, očekujemo u narednoj godini prihod od 250.000 KM, koji je raspoređen kroz program korištenja sredstava od naknada – kazali su iz Odjeljenja za privredu.

Ovim namjenskim sredstvima će raspolagati Odjeljenje za komunalne poslove i Odjeljenje za saobraćaj i puteve, u skladu sa programima zajedničke komunalne potrošnje.

Odjeljenje za privredu će u prvom kvartalu dostaviti Skupštini grada izvještaj o realizaciji ovog programa.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!