Društvo

Bodiroga: Moji koreni su odavde, raduje me što je Srpska slobodna

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je danas da su njegovi korijeni s juga Srpske, iz Trebinja, i da zbog te veoma važne činjenice za njega ima višestruk značaj odlikovanje Orden časti sa zlatnim zracima koje je danas primio povodom Dana Republike – 9. januara.

Bodiroga je rekao da mu je uručivanjem Ordena učinjena velika čast i ukazano veliko priznanje, ali istovremeno pred njega stavljena ogromna obaveza da nastavi da radi na promociji svih vrijednosti koje objedinjuju sport i humanitarni rad kojim se bavio.

On je napomenuo da ga raduje što je Republika Srpska danas slobodna, sigurna, otvorena i spremna da prihvati sve ljude bez obzira na naciju, rasu ili vjeru.

– Košarkaški kamp koji smo godinama organizovali u Trebinju upravo je bio naš doprinos činjenici da je Srpska dobro i lepo odredište za sve. Više od 3.000 dece iz 20 zemalja su kroz različite sportske i vansportske aktivnosti imali priliku da se uvere u gostoprimstvo, ljubav i otvorenost našeg naroda, istakao je Bodiroga u obraćanju na svečanosti u Palati Republike.

Prisjetivši se perioda kada je igrao košarku, Bodiroga je dodao da je znao da nacionalni tim ima veliku podršku cijelog naroda, a da je ta podrška u Republici Srpskoj uvijek bila ogromna.

– Znao sam i tada da za svaku našu pobedu navijaju ljudi od Trebinja do Banjaluke, a sada sam još srećniji jer sam potpuno svestan da je moja generacija tada unela bar malo radosti u domove našeg naroda, ma gde on tih godina živeo, naglasio je slavni košarkaš.

Bodiroga je zahvalio što mu je odlikovanjem ukazana velika čast i čestitao Dan Republike građanima Srpske, poželivši im sve najbolje u godini u koju smo zakoračili.

“Živele Srbija i Republika Srpska!”, poručio je Bodiroga.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je Bodirogu Ordenom časti sa zlatnim zracima za izvanredne rezultate u košarci i njenoj promociji u Srpskoj, kao i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!