Sport

Mbape suspendovan do kraja sezone

Francuski reprezentativac Kilijan Mbape (20) odigrao je najbolju sezonu karijere, ali rezultati PSŽ-a opadali su nakon ispadanja iz Lige šampiona od Mančester Junajteda, a u zadnjih šest utakmica Parižani su slavili samo jednom.

Već se priča o smjeni njemačkog stratega Tomasa Tuhela. PSŽ je čak prosuo i Kup porazom od Rena u finalu 3-2 nakon jedanaesteraca, a crveni karton u toj utakmici dobio je Kilijan Mbape zbog pregrubog starta na suparničkog igrača u 119. minutu.

Loading...

Francuski fudbalski savez nije imao sluha za Mbapea pa ga je suspendovao do kraja sezone, tačnije na tri utakmice. Talentovani napadač neće moći pomoći svom klubu u utakmicama protiv Nice, Anžera i Dižona, ali nešto od toga ga je još više pogodilo.

Napadač PSŽ-a zabio je nevjerovatnih 36 golova uz 17 asistencija u 41 utakmici i bio je najozbiljniji konkurent Argentincu Lionelu Mesiju za Zlatnu kopačku. Ipak, Kilijanu će to ostati samo san, barem što se tiče ove sezone.

U borbi za Zlatnu kopačku gledaju se ligaški golovi kojih Mbape ima 30, a taj broj množi se s koeficijentom 2 koji vrijedi za pet najjačih evropskih liga. Ostaće Mbape zbog suspenzije na 60 poena, a Mesi s 34 gola trebalo bi da ostane nedodirljiv do kraja.

Treće mjesto drži talijanski veteran Fabio Kvaljarela (36) koji je utrpao 23 gola.

(24sata.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!