Politika

Bevanda: Osuđujem nastavak antihrvatske kampanje u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Vejkoslav Bevanda rekao je da je neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja koja se povela u pojedinim medijima povodom prisustva hrvatskih predstavnika obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci i da je time nastavljena antihrvatska histerija u BiH.

Bevanda, koji je i potpredsjednik HDZ-a BiH, smatra da je zabrinjavajuće to što se lako otrovne strelice usmjere ka hrvatskim predstavnicima u BiH, čak i kada je riječ o benignim događajima.

Loading...

“Huškački medijski izvještaji napisani su u poznatim političkim centrima, a posjeta hrvatskih zvaničnika Banjaluci samo je nastavila antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije oktobarskih izbora. Nemam kompleks da se pojavim bilo gdje i da se suočim s bilo kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman da sarađujem za dobrobit svih”, rekao je Bevanda.

Prema njegovoj ocjeni, zastrašujuće je da se predstavnici najbrojnijeg naroda u BiH ponašaju i s koliko mržnje istupaju u javnom prostoru.

“Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je ogledalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsustvo poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor”, smatra Bevanda, koji je i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara.

On je upozorio da je krajnje vrijeme da se s poštovanjem pristupi svima koji su dio BiH, bez obzira na njihovu brojnost, i da se otvore vrata dogovorima, navedeno je u saopštenju iz kabineta ministra finansija i trezora u Savjetu ministara.

“Moj rad i političko djelovanje zasniva se na izgradnji povjerenja i čvrste saradnje sa onima s kojima dijeliš prostor i određene zajedničke interese. Ovo nije država jednog naroda, jedne porodice i nekolicine ljudi. Ovo je složena država s teškom prošlošću u kojoj mora postojati povjerenje i korektan odnos”, naglasio je Bevanda.

Bevanda je pozvao sve političke aktere u BiH da prestanu da stvaraju atmosferu negacije i podjela, te predložio da se oni, koji sa istim žarom osuđuju druge, okrenu dogovorima da bi institucije funkcionisale u punom kapacitetu nakon završenih izbora.

Osim lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, na obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, 9. januara, bili su i visoki funkcioneri HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda, Davor Čordaš, Јosip Јerković i Јosip Grubeša.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!