Politika

Čović zatražio opoziv Hrvatskog ambasadora u BiH: Stop mržnji!

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović oglasio se putem društvene mreže Tviter nakon burnih kritika u javnosti zbog činjenice da je prisustvovao Akademiji povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci.

“Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Okrenimo se jedni drugima i gradimo odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja”, naveo je Čović.

Čović je na ovoj ceremoniji predvodio delegaciju u kojoj su bili Vjekoslav Bevanda, potpredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija BiH, zatim Davor Čordaš, potpredsjednik HDZ-a BiH, Јosip Јerković, potpredsjednik Republike Srpske i Јosip Grubeša, ministar pravde BiH.

Takođe na istom događaju je bio i ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vekio.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od potpredsjednice Vlade i ministra spoljnih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove ambasadora u BiH Ivana Del Vekia nazad u Hrvatsku.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!