Svijet

Tramp i njegova djeca tužili Dojče banku i Kepital uan

Američki predsjednik Donald Tramp, troje njegove djece i sedam njegovih kompanija, podnijeli su tužbu protiv Dojče banke i banke Kepital uan.

Trampovili su tužili banke kako bi spriječili da se ta dva kreditora odazovu na sudski poziv u čijem fokusu je istraga finansijskih poslova predsjednika SAD.

U tužbi podnijetoj Federalnom sudu na Menhetnu, Tramp je zatražio da sudija proglasi nevažećim sudske pozive Kongresa i da spriječi banke da objave informacije i da se odazovu pozivima, prenosi američka agencija AP.

“Ovaj predmet se odnosi na sudske pozive Kongresa, koji nemaju legitiman ni zakonski cilj. Pozivi su izdati radi šikaniranja predsjednika Donalda J. Trampa, kako bi se pretresao svaki aspekt njegovih ličnih finansija, njegovih preduzeća i privatne informacije predsjednika i njegove porodice, da bi se iščačkao bilo kakav materijal koji bi mogao da se upotrijebi da mu se nanese politička šteta”, navodi se u tužbi.

Predstavnički dom SAD-a, u kojem većinu imaju demokrate, poslao je ranije ovog mjeseca sudski poziv Dojče banci, a njemački kreditor je još u januaru saopštio da su ga kontaktirali komiteti pod upravom demokrata sa zahtjevom da pojasni svoje veze sa Trampom.

Najnoviji Trampov pravni manevar, ocjenjuje “Blumberg”, dolazi nakon prošlonedjeljnih medijskih izvještaja da je Dojče banka počela sa procesom predaje dokumenata njujorškom državnom tužiocu, koji se odnose na kredite koje je ta banka odobravala Trampu i njegovim preduzećima.

List “Njujork tajms” je još u martu pisao da je Dojče banka pozajmila više od dve milijarde dolara Trampu prije nego je postao predsjednik SAD-a, uprkos brojnim signalima koji su ukazivali da je Tramp u problemima.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!