Politika

Vučić – Višković: U ovoj godini Srpskoj 9,3 miliona evra

 

BEOGRAD – Srbija će u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć opštinama u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon današnjeg sastanka u Beogradu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Loading...

U razgovoru je potvrđen nastavak pomoći Srbije projektima u Srpskoj, a dogovoren je i sastanak Vučića i drugih predstavnika Srbije sa svim načelnicima i gradonačelnicima u Republici Srpskoj.

Vučić je naglasio da je Srbija snažno opredijeljena da i dalje pomaže konkretne infrastrukturne, energetske i druge projekte u Srpskoj, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je istakao da će Srbija uvijek, uz poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, biti iskren prijatelj, pouzdan partner i snažan oslonac Republici Srpskoj.

Vučić je dodao da jačanje saradnje sa Republikom Srpskom u isto vrijeme podrazumijeva i jačanje saradnje sa BiH, s ciljem boljeg povezivanja, u interesu mira i stabilnosti u cijelom regionu.

Višković je zahvalio Vučiću za dosadašnju pomoć Srbije razvoju Republike Srpske.

Višković je rekao da je Vučić prvi predsjednik Srbije koji je specijalne paralelne veze sa Srpskom pokazao realizacijom konkretnih projekata.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!